Om Cornilleau

cornilleau-hq

guarantee-logo-grey

Cornilleau – över 40 års erfarenhet

Cornilleau är Frankrikes, och ett av världens, största varumärke! De är kända för att göra väldesignade bord av hög kvalitet, och de är experter på bord som går att använda både inom- och utomhus. Cornilleaus bord hittar du på många skolor runtom i Sverige idag och det finns en god anledning till det – borden håller länge! På vissa bord har Cornilleau dessutom 10 års garanti.

Det var 1969, över 40 år sedan, som familjen Cornilleau fick en order på 300 bordtennisbord till deras familjeägda fabrik. Sedan dess har Cornilleau utvecklats till världsledande inom bordtennisdesign, med innovativa produkter av topp-kvalitet – centrerat kring ett nytt ”laminerat” koncept för utomhusbord tillsammans med ”Compac technology”-systemet som kombinerar ergonomi, säkerhet och design. Cornilleau har idag ett stort utbud av fritidsbord utvecklade för en hög nivå av tävlingsspel. 

Alla Cornilleaus produkter är designade, utvecklade och tillverkade i Frankrike. Företagets hjärta finns fortfarande kvar i Bonneuil-les-Eaux i Picardy-regionen, där familjen Cornilleau ursprungligen härstammar ifrån. Innanför företagets väggar finns en forsknings- och utvecklingsenhet; en ”Made in France”-tankesmedja som är avsedd att skapa, utveckla och designa alla produkter.

cornilleau-play-tournament

2003 blev Cornilleau Europas största pingisutrustningstillverkare och ledande försäljare av bordtennisbord över hela världen. Under årens lopp har Cornilleau utvecklat ett internationellt anseende med en expanderande produktlinje från fritidsbord, racketar, bollar och tillbehör till ITTF-bordtennisbord. Cornilleau distribuerar idag sina produkter till mer än 3000 återförsäljare i över 65 länder.

Förutom en mycket populär produktserie av hobbybord och pingistillbehör, har Cornilleau också utvecklat en ”Competition”-serie med produkter som har resulterat i sponsring av många prestigefyllda internationella och nationella bordtennistävlingar på en hög nivå.  Under de senaste 20 åren har Cornilleau varumärket sponsrat många tävlingar och 2007 var Cornilleau officiell sponsor för World Team Cup i Magdeburg, Tyskland. De sponsrade samma tävling även  2009, 2010 och 2011.

Läs mer om Cornilleaus produkter här